Kombi + 3 hundar + barnvagn!?

När vi började fundera på att köpa barnvagn, kom den stora frågan:

”Hur i h-e ska man få plats med barnvagn, babyskydd och 3 hundar i en vanlig kombi?” 

Tankarna gick… Måste vi byta bil? Kan jag helt enkelt aldrig ha med alla/allt samtidigt? Hur gör folk?? Jag kan ju knappast vara den första med vanlig kombi, hundar och barn påväg.

Jo men det är nog lite så, de flesta tycker ”nej men Anna, det kommer inte att gå. Du får inte med dig bebis, barnvagn och tre hudnar i din bil.” Du får helt enkelt välja en hund att ha med.

Host host! Det får jag visst! Jag får t o m plats med en person till! Det har att göra med vad man köper för barnvagn ;) 

Jag kunde inget alls om barnvagnar innan vi började kolla. Henrik hade studerat varenda märke och kommit fram till två favoriter:
Emmaljunga (det var det märket jag kände till) och Bugaboo.

Vi tittade, läste på och lärde oss om dessa vagnar. Emmaljungan är ju en klassiskt vacker vagn, men jag höll på att bli tokig på att vika ihop den. Det var en Mondial vi kollade på. Det kräver definitivt två händer, och gärna en fot för att styra och hålla emot. Den är tung att lyfta. Med foglossning var det inte lätt kan jag lova. Alltså, den blir liksom inte så mycket mindre ens när man viker ihop den. Vi hade med vår stora kombi – passaten, och när vi lyfte in den tog den ju upp halva bagagen! O det är ju inte jättekul att lägga den i baksätet med blöta och grusiga hjul. Men skulle den vara i bagaget hade vi varit tvungna att skaffa en enkelbur och helt enkelt inte kunna åka med alla samtidigt. I volvon hade vi inte ens fått in enkelbur + vagn bak.

O så tog säljaren fram Bugaboon, en buffalo som vi var intresserade av. Jag hade inte riktigt vant mig vid vagnens utseende, den såg futuristisk och lite konstig ut. Ja, jag tyckte t o m den var rätt ful ;) Men så provade vi den…

Att vika ihop den går på två sekunder, du gör det stort sett med en hand. Du fäller upp den lika smidigt. Den väger ingenting i jämförelse mot andra vagnar. Chassit blir så litet när man vikt ihop den att jag får plats att lägga det på golvet i baksätet, bakom förarstolen. Då kan jag ställa liggdelen i baksätet (alltså: ingen väta eller smuts i sätet, eftersom chassit kan stå på golvet!). Chassit kommer att säkerhetsspännas med karbinhake i golvet och liggdelen spänns i säkerhetsbältet, så jag har givetvis inga lösa delar i bilen som kan fara runt. Alla tre hundarna sitter i MIM-buren i bagagen och Kotten kommer att ligga i babyskydd fram och voila – minst en ledig plats i baksätet. Helt sjukt bra! Det är så man gör! Man köper en smidig vagn :)

O grejen är, att när vi började älska alla funktioner med vagnen och insåg hur smidig den var gillade vi ju den mer och mer, och utseendemässigt har den ändrat sig helt. Nu tycker jag den är hur snygg som helst! Absolut, Emmaljungan är vackrare och mer klassisk, men nu börjar jag tycka att Bugaboon är snyggare :)

Andra fördelar med Bugaboon är den har inte alls samma tipprisk som andra vagnar. Bugaboon är den enda vagnen som är godkänd att ha skötväskan hängandes på handtaget. Det är även den enda barnvagnen som fått godkänt på att liggdelen lyfts i handtaget/bumpern.

Den har stora hjul som är låsbara fram. De kan låsas både bakåt och framåt, så går man i lite mer terräng kan man låsa dem framåt så hjulbasen blir längre = då blir den ännu stadigare. Men, är man inne i ett köpcentra och strosar, så är hjulen fram svängbara vilket underlättar så ofantligt mycket.

Lite som Apple… Bugaboo är lite dyrare, men helt fenomenalt om du bara har deras grejer. Men man ska helst hålla sig till deras orginalgrejer. Annars passar allt lite sämre. Precis som med Apple :)

wpid-1030_3116_2

Vi la till lite extra pengar och fick en med svart chassi, vi tyckte det varsnyggare än aluminiumchassit. bugaboo-buffalo-stroller-petrol 2

Fast med suflett i petrol!

bugaboo_buffalo_compact_fold_1280x959px_e_1
Bild lånad från simplybaby.co.uk

Tadaa! Såhär litet blir chassit när man vikt ihop det!

Så, till er hundmänniskor där ute som funderar på hur ni ska göra när ni får tvåbent tillökning kan jag verkligen rekommendera denna vagn! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>