”Kompisar!” Tänkte greyhounden. ”Nädu”, tänkte Flx.

IMG_4589.JPG

Ikväll tog vi turen över skogen och ut över gärdena, för att hundarna skulle få gå lösa och härja. När vi gick ner i skogen gick Flx lös, men herrarna hade jag i koppel. När vi kom fram till svängen där man svänger höger för att börja gå ”över skogen”, stod greyhounden lös på gården intill. Flexi stod och tittade på honom ett tag, men fortsatte sen att leka med pinnar – hon bryr sig ju inte nämnvärt om andra hundar. Jag kom med herrarna i koppel, och när greyhounden fick se oss alla lös han upp och såg ut att tänka ”åh! Kompisar! Jag sticker ner och hälsar” och kom i full galopp emot oss.

Shappo och Ludde hann inte reagera alls, men Flx låter ingen hon inte känner komma i full galopp mot oss. Hon satte av i galopp mot honom, varpå greyhounden ganska snabbt insåg att hennes syfte med detta var att han skulle vända. Allt var hellugnt, inte ett skall och inte ett morr. Hon bara lugnt galopperade emot honom tills han vände, och sen hängde hon med upp till hans gård. Inom mitt synhåll stannade hon, tittade så han gick upp på sin gård och då vände hon och kom snabbt ner till oss igen.

Tycker hennes beteende är perfekt. Hon gjorde inget förrän den andra hunden kom mot oss. O då ”jagade” hon bort honom, fast inte otrevligt över huvud taget, som sagt: inget morr, inget skall. Bara galopperade mot honom tills han vände.

Sen fortsatte vi promenaden och hundarna kunde gå lösa både i skogen och över gärdena. Vi såg några rådjur :)

En reaktion på “”Kompisar!” Tänkte greyhounden. ”Nädu”, tänkte Flx.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>