Shappo

WÄNERLANDS EMIR

Kallas Shappo
Ras Schapendoes
Född 2004-06-11
Reg.nr S46368/2004
Vikt 19 kg
Höjd 50 cm
Hd/Ed Hd grad A, Ed u.a

Meriter

FREESTYLE
2 * uppflyttningspoäng i freestyle, klass I

AGILITY
3:a Årets Schapendoes – Agility 2006

______________________________________________________

Shappo är en alldeles egen hund. En mycket speciell kille.

Jag kan inte göra honom rättvisa genom ord, Shappo är en hund man måste uppleva själv för att förstå hur speciell, unik, egen, knäpp, fantastisk, rolig, störande, vacker och underbar han är. Av alla hundar jag någonsin har träffat, har Shappo den största personligheten jag någonsin stött på! Det är framför allt det jag inte kan förklara med ord – man måste uppleva honom. Skratt utlovas!  :) Vår Pappi <3

Jag är övertygad om att han förstår svenska. Han väljer fisk framför kött. Han avskyr regn och blöta. Säger jag att det regnar så lägger han sig tillrätta i soffan, man får bära ut honom om han måste ut. Han är extremt smidig. Han har ett alldeles egendomligt sätt att hoppa på. Han är fruktansvärt lättlärd. Han har de sötaste ögonen i hela vida världen. Han tröstar om man är ledsen. Han älskar att springa. Han älskar att hoppa. Han pratar med oss när han vill något. Han har en fenomenal balans.

Shappo har inte varit en dans på rosor, utan det har varit mycket tårar och mycket slit för att vara där vi är idag. En del beror på att han var min första hund, och jag har säkerligen gjort tusen saker som jag kunde ha gjort bättre från början med honom, men det beror även på hans medfödda stress. Han har lätt för stress, och i samband med en matte som lätt stressar blev resultatet en variant av kaos. Han blev påflugen av två olika hundar, som resulterade att han själv blev rädd för hundar och gjorde utfall. Efter mycket träning så har vi det väldigt bra idag. Han litar på mig nu, men en tumme i ögat är nödvändigt för att han ska hålla sig på plats. Detta är anledningen till att vi inte tävlar, jag och Shappo. Han är en fantastisk hund som har så LÄTT för allt vi tar oss för. Spår och uppletande har han inbyggda kunskaper för… Han är följsam, reaktionssnabb och lättlärd vilket gör honom till en utmärkt lydnad- och freestylehund… Agilityn går han som en klocka på…  Men jag vill inte utsätta varken honom eller oss för situationer där det eventuellt kan hända saker som får oss att ta steg bakåt istället för framåt. Vi tränar tillsammans, och har roligt, men i dagsläget finns inga planer på tävling.

Eller, jo, det finns det. I mina drömmar finns det hopp om att vi ska kunna tävla någon gång i framtiden. Men bara om det känns rätt och roligt. Shappo kommer ju inte ha roligare för att vi tävlar, så länge han får träna och ha kul tillsammans med mig är han lycklig – och då är jag lycklig. Så vi fortsätter att träna, och då och då får han hänga med husse till golfbanan där han blivit något av en maskot, och han blir gärna utlånad till mamma eller svärmor som ska på långpromenad och vill ha Shappo-sällskap. Han har det bra, vår älskade prins!

20131021-132815.jpg

Shappo har en alldeles egen, stor plats i mitt hjärta. Han har gått mig på nerverna så otroligt mycket genom dessa sex år, och det kanske är tack vare alla problem vi haft – och rett ut – som skapat den enorma kärlek jag har till denna hund. En fantastisk hund och en fantastisk kärlek.

_______________________________________________________________________

2 reaktion på “Shappo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>