Flexi

LP I GLARIKETS FLEXIE

Kallas Flx
Ras Schäfer
Född 2009-06-30
Reg.nr S51636/2009
Vikt 31 kg
Höjd 61 cm
Hd/Ed A/B (hö: A, vä: B)

Meriter
LYDNAD
1 * 1:a pris lydnadsklass II (165 p)
3 * 1:a pris lydnadsklass I (166, 185,5, 179) LP I 

FREESTYLE
1 * uppflyttningpoäng i klass 1

ÖVRIGT
Årets Freestylehund, Arvika -11
Klubbmästare i lydnad -10
5:a årets lydnadshund, Arvika -10

BESKRIVNINGAR
Känd mentalstatus, 1:a skott <film1 film2>

______________________________________________________

Flexi är verkligen mammas gris. Dessutom är hon en riktig mammagris! :)

Flex halkade in i vårt liv på ett bananskal. Hade allt gått enligt planerna hade Flexi kommit till oss sommaren 2010, i form av  en Border Collie. Planerna för en tredje hund började under våren 2009, och val av ras var lätt – en BC skulle jag ha. Letade kennlar och förberedde mig på en valp om drygt ett år. Istället kom Flexi ett år för tidigt och som schäfer.

Helt plötsligt stod jag med en schäfervalp hemma i hallen. Från att vara ovetande om Flexis existens på söndagen så fanns hon hemma hos mig på torsdagen. Men hur oplanerat och ogenomtänkt detta än må varit – kunde det inte ha blivit bättre!

Oj… det var inte en så snygg schäfer…” hör jag lite för ofta. Ibland är det ännu mer rakt ut: ”Haha, vad ful hon är”. Nej, hon kanske inte ser ut som en schäfer ”ska” göra, men för mig är hon perfekt. Hon är en smal, nätt och smidig schäfer och hon är fantastisk på många sätt. ”Skönheten ligger i betraktarens öga….” <3
Det finns ett par människor som verkligen förälskar sig i Flx, och berömmer hennes smidighet och hennes utseende – det värmer, tack <3

Flexi är en hund som är gjord för mig. Vi passar varandra som handen i handsen och vi är ”bästisar”. Det är hon och jag.
Fjorton månader gammal var hon när vi debuterade i lydnadsklass I, med 1:a pris, klassvinst och klubbmästerskapet i hand! Det var den bästa debut på tävlingsbanan jag någonsin kunnat drömma om! Vi tränar och tävlar även freestyle och har planer på att starta HTM.

Hon är en helt underbar tjej, otroligt snäll – kanske lite för snäll ;) Mycket följsam, stor kamplust och bra gripande. Att spåra föll henne väldigt naturligt och är något hon äslkar. Hon är en tänkare, hon tänker hela tiden – vilket gör henne till en mycket lättlärd hund – så länge jag är steget före. Hennes eviga tänkande kan också göra att hon ibland är svår att träna. Lättlärd, ja – men ibland svår att vara steget före. Hon är en otroligt rolig hund att jobba med! Hon är miljöstark, har en bra av- och påknapp, och hon är en TYST schäfer – ja, det tänker jag skryta med! ;)

Min Kenneth!

Flexis änglavakt <3 Läs om dagen jag var ett par millimeter från att mista min underbara hund.

 

 

3 reaktion på “Flexi

  1. Jag blir så lycklig när jag läser om dig och Flexi. Önskar att det fanns flera hundägare, av din sort. Stort lycka till i framtiden med alla era hundar.
    Kram från Flexis stolta uppfödare.

  2. Flexi är ju ursöt!!! Säger jag osm älskarstora öron och smidiga kroppar! Tycker också om att hon på bilden ser ut att ha lite lagom (alltså ganska lite) päls: Om folk inte gillar ens hund tycker jag att de kan hålla tyst. Smaken är ju som baken och det är ju meningen att alla ska tykca deras hund är finast av alla. Så de som säger att ens hund är något annat än fin har fel! ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>